Ada Vultur este membră a Bisericii Baptiste Iris din Cluj-Napoca şi s-a alăturat organizaţiei Wycliffe România din 2012. Din august până în decembrie 2012 a fost în Anglia la centrul de pregătire Wycliffe – ETP (Programul European de Pregătire), unde s-a pregătit pentru un rol într-un proiect de traducere.
Ea a plecat la inceputul saptamanii în Madagascar. In cadrul emisiunii ”Agenda Misionara” difuzata saptamanal (vineri de la ora 13 si sambata in reluare de la ora 10) la Radio Vocea Evangheliei veti putea asculta un interviu cu Ada in care ea ne va vorbi despre provocarile calatoriei, despre activitatea de traducere a Bibliei pe care o va face acolo si despre motivele de rugaciune pe care le are! Ne rugam ca Dumnezeu sa-i dea multa biruinta in lucrare si sa o ajute sa fie o binecuvantare pentru poporul malgas. Ada Vultur va lucra impreuna cu fam. Saitis Marcel si Ioana, stabiliti deja in Madagascar.
Ascultă Agenda Misionară din 18 ianuarie 2014:
emisiuni/Agenda_Misionara_18_ian_web.mp3
“Insula Madagascar va fi casa mea pentru următorii doi ani. ” Este a patra insulă de pe Glob, din punct de vedere al mărimii şi se află în Oceanul Indian. Datorită izolării sale de continente, 80% dintre speciile de plante şi de animale sunt endemice, adică nu se găsesc nicăieri altundeva pe pământ. Cu toate că insula este aproape de continentul african, se crede că primii locuitori au venit dinspre Asia, dovada principală fiind limba malgaşă, o limbă de origine Malayo-polineziană. Din punct de vedere cultural, malgaşii au dobândit caracteristici atât din Asia, cât şi din Africa. Madagascarul a fost un regat independent până la sfârşitul sec. XVII, după care a devenit colonie franceză până în 1960. Acum a adoptat un sistem democratic de guvernământ.
Are o populaţie de 21 milioane locuitori, împărţiţi în 18 grupuri etnice care vorbesc limbi diferite. Biblia este tradusă în limba malgaşă, limba naţională. Lucrarea de traducere a Bibliei s-a extins şi în alte grupuri lingvistice, dar mai există 10 grupuri fără nici măcar un verset în limba lor. Studiile arată că 46% dintre oameni ştiu să citească, dar numărul lor este în declin. Mai puţin de 50% se declară creştini, ceilalţi urmând credinţele tradiţionale.
După patru ani de criză politică, la sfârşitul acestui an au avut loc alegeri prezidenţiale şi sperăm ca situaţia politică să se liniştească, în special după al doilea scrutin, din decembrie.
“15 ianuarie 2014 este data plecării mele. În primul an este foarte important să învăţ limba malgaşă şi să mă adaptez noii culturi. Voi locui în Antsirabe, unde voi merge la cursuri de malgaşă. În al doilea an, mă voi muta în Toliara, unde se află echipa din care voi face parte. Mă voi alătura lor în lucrarea de traducere a Bibliei în limbile care încă au această nevoie.
Rugaţi-vă să mă apropii de Dumnezeu, să am înţelepciune pentru deciziile pe care trebuie să le iau şi să onorez Împărăţia lui Dumnezeu oriunde mă aflu.”
Puteţi să vă înscrieţi la buletinul informaţional Wycliffe România pentru a fi la curent cu slujirea Adei Vultur şi a altor misionari români.